Carrière ondersteuning

Amino probeert jou op vele verschillende manieren te ondersteunen met al je carrière zaken, voorbereidingen en stappen die genomen worden na het behalen van je bachelor en master. Dit doet Amino door het aanbieden van verschillende oriënterende of verbredende activiteiten en ook door te wijzen op verschillende hulpbronnen, diensten en activiteiten die vanuit andere instanties worden aangeboden. Lees hieronder welke mogelijkheden er allemaal zijn om je te oriënteren en voorbereiden op jouw toekomstige carrière.

Vaardigheden ontwikkelen

Voor het succesvol worden op de arbeidsmarkt heb je vaak verschillende vaardigheden nodig die niet aan bod komen tijdens de standaard curriculum cursussen. Denk hierbij aan het onderhouden van een LinkedIn profiel, het schrijven van een motivatiebrief en opstellen van je CV.

LinkedIn Cursus

Elk jaar organiseert de SynapCie een LinkedIn cursus. Tijdens deze workshop leer je niet alleen alle ins en outs van LinkedIn, maar kun je ook direct een professionele pasfoto laten schieten en heb je een goed netwerk aan contacten om toe te voegen aan je nieuwe profiel. Ook studenten die al bekend zijn met LinkedIn kunnen hier nog wat handige tips en tricks oppakken.

Career Services

Career Services slaat een brug tussen studenten, opleidingen én de arbeidsmarkt om zo studenten van de Universiteit Utrecht zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkzame bestaan. Zo worden er onder meer interne (maatwerk) trainingen, individuele coachingsgesprekken, verschillende events en informatie over alumni en hun carrières aangeboden.

Na je studie

Na het afronden van je bachelor met Studytrack Molecular Life Sciences is het soms lastig te kiezen welke aansluitende master wat voor jou is. Of misschien ben je al wat verder aan het kijken naar alle carrière mogelijkheden; hieronder staan verschillende activiteiten en open dagen genoemd om je hier op te kunnen oriënteren.

Masterinformatieborrel

Op de website van de Universiteit van Utrecht zijn alle aansluitende masters genoemd binnen de UU, waar je altijd een kijkje kunt nemen voor alle mogelijkheden. Aanvullend hierop organiseert de SynapCie een masterinformatieborrel, waar masterstudenten van veel van deze studies uitgenodigd zullen worden om al jouw brandende vragen te beantwoorden.

Masters open day UU

Elk jaar wordt er door de Universiteit van Utrecht een Masters Open Day georganiseerd waar je in voorlichtingsrondes over vrijwel alle masterprogramma’s meer te weten kan komen. Ook zijn er gedurende de hele open dag informatiemarkten over de hele campus, waar je de mogelijkheid hebt om te spreken met docenten en (oud-)studenten en hen al je vragen voor te leggen.

BCF career event

Het BCF (Bio/Life Sciences, Chemistry, Food & Pharma) Career Event is de grootste carrièrebeurs voor Life Sciences. Het evenement biedt je de mogelijkheid om op één dag in direct contact te komen met een breed scala aan werkgevers uit de sector, maar ook andere organisaties die een rol kunnen spelen in je carrière.

Career Day UU

Jaarlijks wordt de Carrièredag georganiseerd voor alle studenten aan de Universiteit van Utrecht, waar je inzicht kan krijgen in alle carrièremogelijkheden (stages, bijbanen, trainingen en startersbanen). Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden om in contact te komen met de aanwezige organisaties; bijvoorbeeld door het ontmoeten van recruiters op de bedrijfsbeurs, deel te nemen aan een workshop of je aan te melden voor een persoonlijk gesprek. Je kunt op dit evenement ook een CV-check doen, een professionele foto laten maken of advies vragen voor je scriptie.